Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rio 2016: Njemački trener kanua u kritičnom stanju

Stefan Henze

Stefan Henze (35), njemački trener kanu slaloma i dalje je u kritičnom stanju nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u blizini Olimpijskog parka u Rio de Janeiru, javlja Anadolu Agency (AA).

Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2004. godine zadobio je povrede glave kada se taxi u kojem je bio sa kolegom iz reprezentacije zabio u betonsku barijeru.

“Henze ima veoma teške povrede, a njegovo stanje je opasno po život“, rekao je Bernd Wolfahrt, doktor olimpijskog tima Njemačke, prenose britanski mediji.

Njegov kolega iz njemačkog kanu tima Christian Kaeding zadobio je lakše povrede, te je nakon pružene adekvatne medicinske pomoći pušten iz bolnice.

Henze je najprije primljen u obližnju bolnicu, ali je zatim premješten u drugu medicinsku ustanovu koja ima odjeljenje neurohirurgije.

Sigurnost u saobraćaju je glavna briga olimpijskih timova na Olimpijskim igrama, jer je nekoliko službenih autobusa namijenjenih za prevoz sportista, trenera i članova delegacija učestvovalo u saobraćajnim nesrećama.