Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

davis cup

Prvi dan Davis kup meča između Tajvana i BiH okončan neriješeno, Bašić dobio, Džumhur izgubio

damir dzumhur
Foto: Fena/Arhiv

Pobjednik meča između BiH i Tajvana izborit će playoff za ulazak u elitnu diviziju Davis Cup, dok će poražena reprezentacija igrati playoff za ostanak u Prvoj svjetskoj diviziji

Prvi dan meča Prve svjetske grupe teniskog Davis Cupa, reprezentacije BiH i Tajvana okončale su neriješeno, rezulatom 1:1.

BiH u ovom meču gostuje Tajvanu, gdje je u prvom duelu Mirza Bašić savladao najboljeg tajvanskog tenisera Chun Hsin Tsenga sa 2:1 po setovima, odnosno rezultatom 6:3, 5:7 i 6:4. 

U drugom duelu sastali su se prvi bh. teniser Damir Džumhur i Wu Tung Lin, a predstavnik Tajvana slavio je sa 2:0 po setovima, odnosno s 6:2 i 6:1.

Selektor Zrnić: Očekivali smo teške i otvorene mečeve

Selektor Bosne i Hercegovine, Zoran Zrnić, nakon dva današnja meča analizirao je igru naših igrača.

“Nakon prvog dana imamo rezultat 1:1. Očekivali smo teške i otvorene mečeve, jer protivnik je kvalitetan tim sa širokim rosterom. Mirza je u zaista dobrom meču otvorio ovaj duel i donio nam prednost. Ovo je sigurno jedan od Mirzinih najboljih mečeva u posljednje dvije godine i zasigurno mu je donio dodatno samopouzdanje. To je veoma važan bod za nas.

Nakon toga, Damir je odigrao meč protiv domaćeg igrača koji se definitivno bolje snašao – i u dvorani, i s vremenskom razlikom. Jednostavno, danas je bio bolji. Međutim, mislim da nas to neće mnogo poremetiti jer imamo dovoljno samopouzdanja. Danas ćemo održati sastanak s igračima s ciljem da ostvarimo što bolje rezultate sutra.”

Sutra dublovi

Sutra su na rasporedu dublovi, kada će na teren izaći Mirza Bašić i Nerman Fatić protiv kombinacije Ray Ho i Yu Hisou Hsu, a potom slijede preostali singlovi. 

Pobjednik meča između BiH i Tajvana izborit će playoff za ulazak u elitnu diviziju Davis Cup, dok će poražena reprezentacija igrati playoff za ostanak u Prvoj svjetskoj diviziji.