Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goražde

Počelo otvoreno prvenstvo BiH u kajaku, okupili se takmičari iz više država

Foto: Fena

Takmičari su se proteklih dana pripremali u okviru Razvojnog kajak kampa koji je održan na Modranu kod Ustikoline

Goražde je danas domaćin otvorenog državnog prvensta u kajaku u disciplini slalom, a tak mičenje je okupilo brojne sportiste iz BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Organizator ovog atraktivnog događaja na Drini je Kajakaški klub „Buk“ Goražde.

-Imamo dvije startne liste. Na državnom prvenstvu učestvuju takmičari iz BiH, dok je otvoreno namjenjeno svima, odnosno i učesnicima iz Srbije i Sjeverne Makedonije. Ovo je zaista kruna našeg visemjesečnog rada i istinska promocija ovog sporta i našeg grada i kantona – kazao je potpredsjednik KK „Buk“ Sanin Herenda.

Takmičari su se proteklih dana pripremali u okviru Razvojnog kajak kampa koji je održan na Modranu kod Ustikoline.

Trener KK Čačak i internacionalni sudija Zoran Novaković prezadovoljan je organizacijom regionalnog kampa gdje su kajakaši imali odlične uslove za treniranje nakon čega, vjeruje, takmičari mogu očekivati najveće rezultate.

-Naišli smo na odličan doček, a lokalitet je stvarno prelijep. Drina je prelijepa, čista, što je rijetkost vidjeti. Mi smo bili u Švajcarskoj, na njihovoj rijeci, ali Drina ovdje je još ljepša. Mi ove godine podržavamo i ovaj pilot projekt regionlanog kampa za kajakaše što je pokrenuo KK Buk i nama se to izuzetno dopalo i mislim da ima svoju budućnost – kazao je Novaković koji vjeruje da će se učesnici takmičenja dobro snaći u savladavanju drinskih brzaka.

Između ostalih na prvenstvu učestvuje i KK Vrbas iz Banje Luke čiji je član Nemanja Stanković već vozio prvu trku

-Prvi put smo ovdje, staza je bila djelimično teška. Zadovoljan sam i ja idem na medalju, ali vidjećemo“ – kazao je Stanković.

Otvoreno državno prvenstvo ove godine dio je 27. internacionalnog Festivala prijateljstva, a sutra će se održati i Međunarodna trka prijateljstva u disciplini spust (klasik i sprint), uz učešće brojnih kajakaša.