Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nije selektor Srbije

Pešić o odlasku: “Vidim da me neki nisu dobro čuli”

svetislav pesic
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL

. Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije“, rekao je

Legendarni Svetislav Pešić je ranije potvrdio da više neće biti selektor košarkaške selekcije Srbije, sa kojom je na Olimpijadi u Parizu osvojio bronzu.

Sada je Pešić pojasnio tu svoju odluku za medije u Srbiji.

“Predsjednik KSS-a Predrag Danilović podnio je ostavku. Kako sam razumio, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još prije Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo. Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni – oni koji će ubuduće voditi KSS – treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije“, rekao je Svetislav Pešić za „Politiku“.