Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grad sarajevo

Paraolimpijci na prijemu kod gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake

skaka paraolimpijci

Paraolimpijcima uručio Zlatnike Grada Sarajeva, kazavši da ništa manje od zlata ni ne zaslužuju

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka upriličio je danas u Vijećnici prijem za bh. paraolimpijce koji su se sa nedavno održane Specijalne olimpijade u Abu Dabiju, vratili sa deset medalja od čega tri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih, takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i skoku u dalj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Čestitajući im na postignutim vrhunskim rezultatima, gradonačelnik Skaka je istaknuo da susret s ovim sportistima predstavlja izuzetnu čast i poseban doživljaj.

„Jer vi svojim primjerom svima nam pokazujete kako se htijenjem i radom, vjerujući u sebe, mogu postići izuzetni rezultati. Ponosni smo na vas jer vi svojim uspjesima i zalaganjem, značajno doprinosite promociji grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine“, poručio je Skaka,

On je potom paraolimpijcima uručio Zlatnike Grada Sarajeva, kazavši da ništa manje od zlata ni ne zaslužuju.

„Medalje koje ste osvojili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čine nas ponosnim i radosnim. Za mene naši srebreni stonoteniseri Irfan Kulić i Milada Elez nisu ništa manje zvijezde od naših Edina Džeke ili Miralema Pjanića“, poručio je Skaka.
Dodao je da su “zlatni” Hasan Sejdinović na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 m i Inkluzivna nogometna reprezentacija BiH “donijeli radost poput naših heroja Amela Tuke ili Damira Džumhura”. Bronzani Hiba Sultanović – atletika 200 m, Njegoš Mihajlović – atletika 400 m i Ena Čatović – plivanje 25 m prsno, najbolji su sportski ambasadori BiH.

Direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić predvodila je danas delegaciju bh. reprezentacije u Vijećnici.

Na svjetskim igrama učestvovalo je više od 7.000 takmičara iz oko 190 država, a Bosna i Hercegovina nastupila je s 18 takmičara.