Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativka

Paradžik: Bugarke imaju iskustvo na svim velikim takmičenjima, nadamo se dobroj igri i pobjedi

ajla paradzik
Foto: Screenshot

Odbojkašice Bosne i Hercegovine danas u Monzi protiv selekcije Bugarske (18.00 sati) igraju susret 2. kola grupne faze takmičenja na 33. evropskom prvenstvu, koji se održava u četiri države – Italiji, Estoniji, Njemačkoj i Belgiji.

Izabranice selektora Stevana Ljubičića uspješno su otvorile nastup na EP-u, nakon što su u 1. kolu B-grupe poslije velike borbe u pet setova savladale Švicarsku sa 3:2, dok su Bugarke na startu takmičenja bile bolje od Hrvatske sa 3:1

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Ajla Paradžik kazala je da je ekipa jako pozitivna i raspložena, nakon jučerašnje uvodne pobjede.

-Ostvarile smo veliku i jako bitnu pobjedu na otvaranju EP-a. Smatram da smo pokazale jak karakter i istrajnost do samog kraja, bez obzira na uspone i padove tokom meča. Večerašnji protivnik, reprezentacija Bugarske ima iskustvo na svim velikim takmičenjima. Bugarke su igrale i svjetsku Ligu nacija. Međutim, to nas neće spriječiti da damo svoj maksimum i idemo ka pobjedi jer i dalje koračamo ka našem cilju. Nadamo se dobroj igri i pobjedi – kazala je Paradžik.

Reprezetativka Milana Božić očekuje tešku utakmicu “i izuzeno jaku i dobru borbu”.

-Daćemo svoj maksimum, a ishod ćemo da vidimo na kraju. Iza nas je utakmica sa Švicarskom. U tu prvu utakmicu smo ušle sa velikim grčem, ali večeras očekujem da se to neće ponoviti – kazala je Božić.

U nastavku takmičenja odbojkašice BiH u petak, 18. augusta u Monzi se sastaju sa Hrvatskom (18.00 sati), 21. augusta u Torinu igraju sa Rumunijom (18.00), a grupnu fazu završavaju 22. augusta susretom protiv domaćina Italije (Torino, 21.00).

Po četiri najbolje ekipe iz četiri grupe izborit će nastup u osmini finala (26. augusta).

Finalna utakmica igra se 3. septembra u Briselu.