Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pandža pred Svjetsko prvenstvo: Malo smo hendikepirani ozljedama, malo euforijom

grupna

Selektor kadetske U-17 košarkaške reprezentacije BiH Josip Pandža predstavio je danas plan priprema 16 igrača koji su se u ponedjeljak okupili u Kaknju za predstojeće Svjetsko prvenstvo, piše bh. novinska agencija Patria.

Pandža je kazao da je ekipi potreban mir kako bi se trenažni proces mogao obaviti u miru.

– Svaki nemir i odvlačenje pažnje od terena nas će odvesti u krivom smjeru. Molim sve novinare za razumijevanje jer ne možemo svakodnevno biti dostupni za medije. Organizirat ćemo press konferenciju svakih 5 ili 7 dana te tada biti dostupni za vaša pitanja – kazao je Pandža.

On je kazao i da tokom prošlih priprema za Evropsko prvenstvo nikome nisu bili zanimljivi što se sada promijenilo.

– Meni to ne odgovara. Nama je najvažniji mir, napredak i zdravlje i da dođemo do utakmice četvrtfinala i to je naš interes i onda u toj nokaut fazi može svašta da se desi – kazao je Pandža.

Ekipa je suočena i sa povredama igrača Sanija Čampare i Emira Čerkezovića te se svi trude da se što prije oporave.

– Malo smo hendikepirani ozljedama, malo euforijom. Igrači su karakterni i hrabri i ako bude zdravlja obilježit ćemo i ovo prvenstvo – kazao je Pandža.

Pred igračima je nekoliko pripremnih susreta 24. i 26. maja u Kaknju igraju sa Egiptom i Turskom, a učestvovat će i na Međunarodnom turniru u Travniku.

dvojac(30)

Pravi spektakl očekuje sve ljubitelje košarke 11. juna u Skenderiji i 12. juna u Vitezu gdje će kadeti biti domaćin Španiji. Pandža smatra kako je dolazak Španije pokazatelj koliko je kadetska reprezentacija napredovala i da smo respektabilan protivnik.

Kapiten Džanan Musa kratko je kazao da većinu stvari govore na terenu.

– Radit ćemo iz dana u dan i pokušat ćemo da BiH predstavimo u najboljem svjetlu.

Selektor je kazao da svih 16 kandidata koji su na pripremama kreću sa iste startne pozicije te će 12 najkvalitetnijih otići na SP.

Kada je riječ o protivnicima, Pandža je kazao da će do 10. juna imati sve informacije o svakom protivniku, a kao favorite izdvojio je SAD, Španiju, Tursku.