Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

boks

Osam mladih bokserskih nada BiH danas idu na pobjede

EUBC boks

Iz Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine su uvjereni da nas očekuju dobre vijesti sa današnjih mečeva

Na trećem danu Evropskog juniorskog prvenstva, publika će danas imati jedinstvenu priliku da gleda osam bosanskohercegovačkih reprezentativca u ringu. Iz Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine su uvjereni da nas očekuju dobre vijesti sa današnjih mečeva, te su poželjeli sreću našim mladim reprezentativcima i zatražili podršku javnosti.

“Naš Aleksa Jovanović se bori protiv Adira Agronova iz Izraela. Ovo je prilika za Aleksu da pokaže svoje bokserske vještine protiv međunarodnog protivnika. Milan Grbić će se suočiti s Eldarom Aliuom iz Kosova. Rejan Jakupović se bori protiv Maria Nakića iz Hrvatske, a Tarik Hurić protiv Vladimira Ivanova Davidova iz Bugarske. Eldin Hodžić se suočava s Shonom Shragom iz Izraela. Veljović Aleksandar će svoju pobjedu tražiti protiv Mađara Koromija. Bane Čolić ide na Grka Tespidisa. Jasmin Kiridžić će se boriti protiv Bobasa Matea iz Hrvatske”,pojašnjavaju organizatori.

Mečevi startaju od 2 sata popodne.

“Želimo sreću našim bokserima danas. Veliki je uspjeh uopšte biti na Evropskom juniorskom prvenstvu, ali smo uvjereni da rezultati neće izostati danas. Raduje nas podrška javnosti prema Bokserskom savezu i našim mladim nadama”, poručio je generalni sekretar Adnan Pašić. 

Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu koje se ovih dana održava u Sarajevu već je dobilo najviše ocjene organizacije od strane 28 reprezentacija Starog kontinenta. Bokserski savez Bosne i Hercegovine se mjesec dana prije početka Prvenstva suočilo sa opstrukcijama koje su rezultirale slanjem različitih poruka prema institucijama i potencijalnim sponzorima, zbog čega je turnir održan prvenstveno zahvaljujući organizacijskim kapacitetima Saveza i Hills Arene.”Ovo je velika pobjeda olimpijskog boksa i dokaz da možemo napraviti mnogo ako vjerujemo u sport i u generaciju koja dolazi”, poručio je predsjednik Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine Predrag Bartula.