Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najavljen za 30. oktobar

Orgaizatori 6. Tuzlanskog maratona: Biće najveći do sada

tuzlanski maraton

Trkači će imati priliku oprobati se na tri distance: 5km, polumaratonu (21.097,5m) i maratonu (42.195m). Sve ove staze od ove godine imaju AIMS certifikat koji vrijedi do 2025. godine

Šesti Tuzlanski maraton održat će se 30. oktobra 2022. godine u Tuzli, a organizatori poručuju da će biti najveći do sada.

“U našim nastojanjima da trku podignemo svake godine na veći nivo, nakon dvije godine organizacije događaja u uslovima pandemije, ponosno možemo reći da će 6. Tuzlanski maraton biti najveći do sada”.

Kako navode, primljeni su u u Atletski savez FBiH, certificirali su maratonsku stazu, te uveli doping kontrolu

“Sve je to rezultiralo da se pojavimo i u kalendaru maratonskih trka Svjetske atletske federacije”, poručuju.

Također je, povodom obilježavanja 75. godišnjice Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd, Atletski savez BiH je donio odluku da Prvenstvo BiH u maratonu za 2022. godinu bude održano na upravo na ovogodišnjem Tuzlanskom maratonu.

Trkači će imati priliku oprobati se na tri distance: 5km, polumaratonu (21.097,5m) i maratonu (42.195m). Sve ove staze od ove godine imaju AIMS certifikat koji vrijedi do 2025. godine.

Tuzlanski maraton je postepeno rastao pet godina, a jednaku tendenciju žele nastaviti i u 2022.

“Naš je cilj da svaku sljedeću trku napravimo što sličnijom velikim svjetskim maratonima. Trudimo se da korak po korak idemo naprijed. 30. oktobra će na Skveru svoje mjesto zauzeti na startnoj liniji svi oni koji su veliki ljubitelji sporta i rekreacije, a i oni koji žele pokazati benefit održavanja zdrave
ishrane i aktivnost stila života”, poručuju organizatori.