Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olimpijske igre

Okršaj u Parizu: Gorostas od 140 kilograma “igrao se” sa 60 kilograma lakšim protivnikom

Foto: Screenshot/X

Radi se o disciplini u kojoj su ovakvi mečevi mogući ako tako treneri odluče. Svaka reprezentacija ima tri ženska i tri muška borca te biraju ko će se boriti s kim iz druge reprezentacije

Francuska judo reprezentacija prošla je u finale takmičenja miješanih parova pobjedom protiv Južne Koreje.
Posebno je upečatljiva bila borba legendarnog francuskog borca Teddyja Rinera, koji je pobijedio Leeja Joon-hwana Ipponom za 94 sekunde.

Ne bi tu ništa bilo čudno da Južnokorejanac nije gotovo 60 kilograma lakši od Rinera, kojem vaga pokazuje 141.5 kilograma.

Radi se o disciplini u kojoj su ovakvi mečevi mogući ako tako treneri odluče. Svaka reprezentacija ima tri ženska i tri muška borca te biraju ko će se boriti s kim iz druge reprezentacije.

Južnokorejci imaju svjetskog prvaka Kima Min-jonga, koji se bori u kategoriji preko 100 kilograma, ali Kim je izgubio od Rinera u finalu individualne kategorije. Odlučili su onda Južnokorejci da će iznenaditi Francuze izborom lakšeg borca, no nije se to isplatilo. Riner je lagano stigao do pobjede.

Francuski je 35-godišnji borac ove sedmice postao prvi judaš u historiji koji je osvojio četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Riner je bio individualno najbolji u Londonu. Rio de Janeiru i Parizu te u Tokiju u mješovitim parovima. Još ima šansu osvojiti zlato u Parizu u mješovitim parovima.