Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Odlična partija Jusufa Nurkića u pobjedi Phoenixa

jusuf nurkić
Foto: Phoenix Suns

Pobjedom su Sunsi došli do devete pozicije Zapadne Konferencije, a Hornetsi na 13. mjestu Istočne Konferencije.

Bh. reprezentativac, Jusuf Nurkić, odigrao je sjajnu utakmicu i double-double učinkom doprinio pobjedi Phoenixa u duelu sa Charlotteom rezultatom 133:119.

Za 28 minuta koliko je naš centar proveo na terenu postigao je 24 poena i ostvario je 15 skokova što ga čini drugim strijelcom ekipe na ovom meču.

Najefikasniji u dresu domaćina bio je Devin Booker sa 35 poena, dok je u redovima Charlottea Terry Rozier ubacio čak 42 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da gosti izbjegnu poraz.

Pobjedom su Sunsi došli do devete pozicije Zapadne Konferencije, a Hornetsi na 13. mjestu Istočne Konferencije.

Ostali mečevi

Fanovi NBA lige i košarke mogli su uživati u čak deset zanimljivih susreta odigranih prethodne večeri (30. decembra). Osim pobjede Phoenixa našeg Jusufa Nurkića donosimo vam rezultate i ostalih mečeva.

Orlando Magic – New York Knicks
Lakše od očekivanog Orlando je na domaćem terenu savladao New York Knickse rezultatom 117:108. Orlando je gotovo tokom cijelog meča imao prednost, a u pobjedničkom timu se istakao Franz Wagner sa 32 poena, a gostujući Julius Randle je ostvario double-double učinak sa 38 poena i 12 skokova što svejedno nije bilo dovoljno za bolji rezultat Knicksa.

Washington Wizards – Brooklyn Nets
Zanimljiv meč odigran je u Washingtonu, ipak u posljednjoj četvrtini su domaćini pružili bolju igru i došli do pobjede rezultatom 110:104. Kyle Kuzma je sa 26 poena bio najefikasniji u ekipi Wizardsa, dok je Mikal Bridges sa 19 poena bio najbolji u redovima Netsa.

Atlanta Hawks – Sacramento Kings
Prvu gostujuću pobjedu večerašnjeg programa ostvario je Sacramento, savladavši Atlantu rezultatom 110:117. Iako je Atalanta imala prednost tokom cijelog meča i svi su vjerovali da će na kraju ostvariti pobjedu, gosti su sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini poenima De'Aaron Foxa i Domantas Sabonisa stigli do izjednačenja i konačnog preokreta. Trea Young je nastavio sa dobrim partijama i bio je najefikasniji igrač Atlante sa 24 poena, spomenuti Fox je meč završio sa 31 poenom što ga čini najefikasnijim igračem susreta.

Boston Celtics – Toronto Raptors
Prvoplasirana ekipa Istočne Konferencije, Boston Celticsi, u dramatičnoj završnici ostvario je petu pobjedu u nizu. Celticsi su na domaćem terenu slavili sa 120:118. Jedan od najzaslužnijih za pobjedu domaćih je Jaylen Brown sa double-double učinkom, 31 poenom i 10 skokova. U dresu Toronta također sa double-double učinkom istakao se Scottie Barnes koji je postigao 30 poena i upisao 10 skokova.

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks
Zahvaljujuči sjajnoj partiji u trećoj četvrtini koju su slavili sa 19 poena razlike, Bucksi su ostvarili gostujuću pobjedu u susretu sa Clevelandom rezultatom 111:119. Donovan Mitchell je postigao 34 poena za domaćina, ali nevjerovatni Giannis Antetokounmpo je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i postigao je 34 poena te upisao 16 skokova u dresu Bucksa.

Houston Rockets – Philadelphia 76ers
Rocketsi su na domaćem terenu doživjeli treći uzastopni poraz u ligi iako su prednost u utakmici sa Philadelphijom imali gotovo tokom cijelog meča. Konačan rezultat glasio je 127:131. Fred VanVleet je bio najefikasniji u redovima domaćina sa 33 poena, a kod gostiju je bio raspoložen Tyrese Maxey koji je ubacio nevjerovatnih 42 poena.

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder
Pobjedu u derbiju Zapadne Konferencije ostvarila je ekipa Oklahome rezultatom 93:119. U dresu domaćina, Denvera, skromnu partiju pružio je Nikola Jokić koji je sa samo 19 poena bio najefikasniji igrač Denvera, dok je sa druge strane Shai Gilgeous-Alexander imao sjajnu večer i ubacio je 40 poena.

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs
Još jedan derbi Zapadne Konferencije odigran je prethodne večeri. U derbiju začela između Portlanda i San Antonio Spursa, pobjedu rezultatom 134:128 ostvarili su domaći igrači Portlanda. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Jerami Grant sa 27 poena, a Keldon Johnson je sa 29 poena bio najefikasniji u dresu posljednjeplasirane ekipe Zapada.

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies
Clippersi su bili sigurni na domaćem terenu i ostvarili su pobjedu rezultatom 117:106. Paul George je postigao 23 poena koja su dovoljna da bude najefikasniji igrač Clippersa, a dvojac Memphisa Jaren Jacskon Jr. i Marcus Smart su sa po 22 poena najefikasniji girači Grizzliesa.

NBA
Orlando Magic – New York Knicks 117:108
Washington Wizards – Brooklyn Nets 110:104
Atlanta Hawks – Sacramento Kings 110:117
Boston Celtics – Toronto Raptors 120:118
Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 111:119
Houston Rockets – Philadelphia 76ers 93:119
Phoenix Suns – Charlotte Hornets 133:119
Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 134:128
Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 117:106