Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba liga

Nurkić utakmicu propusito zbog privatnih razloga, Sunsi izgubili

jusuf nurkic
Foto: Twitter

Sunsi su doživjeli poraz od Kingsa rezultatom 120:105

Protekle noći je odigrano šest utakmica u NBA ligi, a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić nije igrao za Phoenix Sunse.

Kako su saopćili Sunsi uoči početka utakmice protiv Sacramento Kingsa, Nurkić je meč propustio zbog privatnih razloga. Trenutno nije poznato šta je tačno u pitanju, ali očekuje se da će javnost biti ubrzo upoznata.

Sunsi su doživjeli poraz od Kingsa rezultatom 120:105. U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Domantas Sabonis sa 28 postignutih poena, 12 asistencija i 11 skokova. Kod ekipe iz Arizone najviše se istaknuo Kevin Durant sa 28 postignutih poena, dvije asistencije i sedam skokova.

Denver Nuggetsi su savladali Brookly Netse rezultatom 122:117, a u redovima aktuelnog prvaka najefikasniji je bio Jamal Murray sa 32 postignuta poena, devet asistencija i pet skokova. Nikola Jokić je postigao jedan poen manje od Murraya, ali je imao i sedam asistencija, te 11 skokova. U redovima Netsa najbolji je bio Cam Thomas sa 27 postignutih poena i dvije asistencije.

Luka Dončić zbog povrede nije nastupio u teškom porazu Dallas Mavericksa od Houston Rocketsa rezultatom 122:96.

Večeras su na programu još dvije utakmice. Od 18:30 sastaju se New York Knicks i Milwaukee Bukcs, a od 21:30 Los Angeles Clippers i Boston Celtics.