Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savladao Alcaraza

Kruna veličanstvene karijere: Novak Đoković osvojio svoje prvo olimpijsko zlato!

Foto: Pixsell

Ovo je bio sedmi međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a četvrti trijumf Đokovića, koji je po prvi put u karijeri osvojio zlatnu medalju na OI

Srbijanski teniser Novak Đoković u finalu olimpijskog turnira savladao je Španca Carlosa Alcaraza sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6) i tako došao do svog prvog olimpijskog zlata u bogatoj karijeri,

U skoro izjednačenom meču, Đoković je imao više koncentracije u oba dva tie-breaka i tako došao do velike pobjede koju je proslavio veoma emotivno, zajedno sa porodicom i stručnim štabom na tribinama.

Meč je trajao dva sata i 52 minuta. Ovo je bio sedmi međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a četvrti trijumf Đokovića, koji je po prvi put u karijeri osvojio zlatnu medalju na OI.

U karijeri u kojoj je osvojio pregršt trofeja 37-godišnjem Đokoviću je nedostajala jedino zlatna pojedinačna medalja s Olimpijskih igara. Dosad je imao osvojenu bronzu u Pekingu 2008. godine, a ovim rezultatom je kompletirao veličanstvenu karijeru.

U ovom finalu Đoković je definitivno odigrao najbolji meč u ovoj godini, a i pitanje je kada je posljednji put bio na nevjerovatno visokoj razini igre od prvog do posljednjeg poena.

Dan ranije bronzanu medalju na teniskom turniru osvojio je Italijan Lorenzo Musetti koji je svladao Kanađanina Felixa Auger Aliassimea 6:4, 1:6, 6:3.