Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zlatni u parizu

Novak Đoković od sreće u zagrljaju porodice plakao kao malo dijete

Foto: Screenshot/X

Đoković je trijumfom protiv Alcaraza po prvi put u karijeri osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama

Srbijanski teniser Novak Đoković zaplakao je na terenu posle pobede protiv Španca Carlosa Alcaraza 7:6 (7:3), 7:6 (7:2) u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

Đoković je trijumfom protiv Alcaraza po prvi put u karijeri osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Srbijanski teniser se po završetku meča pozdravio sa Alcarazom, a onda je zaplakao na terenu dok je pozdravljao navijače. On je potom dobio velike ovacije sa tribina.

Đoković je zatim otišao na tribine gdje je bila smještena njegova porodica. On je potom zagrlio svoju porodicu i zaplakao.

Đoković: Presretan sam i preponosan

-Ne znam šta da kažem… Potpuno sam u šoku od emocija od svega. Cilj je ostvaren, da obezbijedim medalju za Srbiju, da uđem u finale. Nešto što nisam uspio na prve četiri olimpijade. Svi su željeli da idem na zlato i ja sam to želio i i na to sam išao danas. Mislim da mi je sama činjenica da sam se kvalifikovao za finale pomogla da uđem malo rasterećenije u meč. Pomogao mi je i meč protiv njega u Londonu. Išao sam na sve ili ništa, u odlučujućim trenucima sam raspaljivao forhende. Tako sam i završio – fohendima, rekao je Đoković za Radio Televiziju Srbiju odmah posle meča.

Na kraju je Đoković govorio o podršci porodice, a imao je i poruku za svoje navijače.

-Otišao sam odmah da zagrlim cijelu porodicu. Imam milijardu emocija koje mi se komešaju trenutno. Presretan sam i preponosan što sam donio zlato Srbiji, to mi je najveći sportski uspjeh u životu, zaključio je vidno emotivni Đoković.