Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

formula 1

Norris nakon pobjede u Nizozemskoj: Tempo je bio nevjerovatan

norris formula 1
FOTO: Screenshot
Veliki trijumf Britanca u Nizozemskoj

Verstappen na čelu generalnog poretka ima 295 bodova, a prati ga Norris s 225

Scena na trci za Veliku nagradu Nizozemske bila je pripremljena za veliko slavlje domaćeg asa, Maxa Verstappena.

Ali planirani trijumf i slavlje Nizozemca na “njegovoj stazi” pokvario je mladi Britanac u McLarenovom bolidu, Landro Norris.

Norris je na “Zandvoortu” upisao drugu pobjedu ove sezone i ujedno u karijeri, sa preko 20 sekundi prednosti u odnosu na Maxa Verstapppena u bolidu Red Bulla.

“Znao sam da će pobijediti Maxa biti baš težak zadatak. Ali je bolid bio nevjerovatan. Auto je odličan bio na stazi, imao sam mnogo samopouzdanja da mogu da vršim pritisak tokom čitave trke. Iskreno, preticanje je bilo prilično jednostavno. Imao sam priliku”, izjavio je Lando Norris poslije pobjede.

“Čim sam došao u vodstvo, mogao sam samo da kontrolišem stvari i da idem svojim tempom i radim ono što treba i šta želim da radim. Ponekad je lakše biti u vodstvu nego na drugom mjestu, ali je ponekad obrnuto. Imao sam kontrolu nad trkom. Tempo je bio nevjerovatan, a čuvao sam se za posljednji krug”, kazao je vozač McLarena.

Verstappen na čelu generalnog poretka ima 295 bodova, a prati ga Norris s 225. Naredna trka Formule 1 vozi se već od petka do nedelje za Veliku nagradu Italije na legendarnoj “Monzi”.