Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpijski turnir

Nijemci su protiv Francuza 13 sekundi prije kraja imali -2, a onda se desilo čudo

francuska njemacka rukomet
FOTO: Screenshot

U polufinalu Njemačka igra protiv Španije, a drugi polufinalni par činit će pobjednici duela Norveška – Slovenija i Danska – Švedska.

Njemačka rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Olimpijskih igara nakon što je u četvrtfinalu nakon produžetka savladala selekciju Francuske rezultatom 35:34.

Vincent Gerard, golman Francuske, imao je impresivnu utakmicu sa 24 odbrane, ali ni to nije bilo dovoljno da Francuzi savladaju velikog rivala.

Njemačka je dobro otvorila meč i poveli s dva gola prednosti, no Francuzi su preuzeli kontrolu i dominirali ostatkom prvog poluvremena. Na poluvremenu su Francuzi imali prednost od tri gola (17:14).

Francuska je drugo poluvrijeme započela serijom 3:0, povećavši prednost na šest golova (20:14). Međutim, Njemačka se vratila u meč, izjednačivši rezultat u 48. minuti (25:25). Unatoč tri uzastopna promašaja, Njemačka je u 51. minuti povela golom Heymanna (26:25).

Francuzi potom dolaze do novog preokreta i nešto više od dvije minute do kraja dolaze na dva gola prednosti. Nevjerovatno zvuči podatak da su Francuzi imali 13 sekundi prije kraja dva gola minusa i sedmerac. Nakon što su zabili gol, francuski selektor je sačekao da ostane pet sekundi do kraja i zatražio time-out. Francuzi su krenuli s centra i prvo dodavanje Nijemci su uspjeli presijeći i zabiti sa zvukom sirene. Gol za produžetak, ispostaviće se i pobjedu na kraju.

U napetoj završnici susreta, Gerard je doveo domaću selekciju do dva gola prednosti, međutim uporni Nijemci ponovo dolaze do izjednačenja, a potom igrač utakmice Renars Uscins, koji je zabio za produžetak, nekoliko sekundi prije kraja postiže svoj 14 gol za pobjedu Njemačku od 35:34 i plasman u polufinale.

U polufinalu Njemačka igra protiv Španije, a drugi polufinalni par činit će pobjednici duela Norveška – Slovenija i Danska – Švedska.