Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA: Philadelphia spojila dvije pobjede nakon 22 mjeseca

joel-embiid
Foto: nba.com

Svladavši Miami na svom parketu 101-94 košarkaši Philadelphije učinili su nešto što im nije pošlo za rukom još od marta 2015. godine i na što su čekali 108 utakmica regularne NBA sezone – spojili su dvije pobjede.

Najzaslužniji za četvrtu ovosezonsku pobjedu 76-ersa i drugu u samo tri dana bio je centar Joel Embiid koji je postigao 22 koša uz pet skokova. Gerald Henderson je postigao 19 poena, Jahlil Okafor 15, a turski reprezentativac Ersan Ilyasova je uz 10 koševa imao i 11 skokova. Miamiju nije pomogao učinak karijere Hassana Whitesidea koji je postigao 32 koša i tome dodao 13 skokova.

https://www.youtube.com/watch?v=F0O-1Yen-ys

Već za dva dana Philadelphia će imati priliku produžiti niz na tri pobjede, kad im u goste dolazi Memphis. Ali, Grizzliesi su u noći s ponedjeljka na utorak kao gosti svladali Charlotte sa 105-90 i tako došli do pete uzastopne pobjede.

Vlasnici trenutno najdužeg pobjedničkog niza u NBA ligi su Golden State Warriorsi koji su s uvjerljivih 120-83 slavili na gostovanju kod Indiana Pacersa, što je za tim Stevea Kerra bio osmi uzastopni trijumf.

“Ovo je bilo odlično gostovanje. Odlično smo se branili, a protok lopte nam je bio izrazito dobar”, izjavio je zadovoljni trener aktualnih NBA vicprvaka.

https://www.youtube.com/watch?v=v00Sg-ExgtM

Strijelce Golden Statea predvodili su Klay Thompson s 25 koševa i Stephen Curry s 22, koji je tome dodao po šest asistencija i skokova. Kevin Durant je imao skromniji napadački učinak s 14 koševa, ali je to nadoknadio s 11 skokova, šest asistencija i dvije blokade, a Steve Kerr je posebno istaknuo njegov odbrambeni doprinos.

Uprkos uvjerljivoj pobjedi i aktualnom nizu od osam utakmica bez poraza, Durant smatra da ovo još nije prava slika njegove nove ekipe.

“Igramo bolje, ali još uvijek se privikavamo jedni na druge. Za to nam je još potrebno vremena. Vjerujem da je ova ekipa spremna igrati mnogo bolje”, izjavio je Durant nakon pobjede kojom je završila gostujuća turneja Warriorsa od četiri utakmice.

Za dva dana će Golden State pred svojim navijačima imati priliku produžiti pobjednički niz, kad u Oracle Arenu stižu LA Lakersi.

Nekada najbolja ekipa u Los Angelesu danas gleda u leđa Clippersima koji su s 13 pobjeda iz 15 utakmica trenutno najuspješnija ekipa lige. Do 13. pobjede, ostvarene protiv Toronta (123-115) u Staples Centeru, Clipperse su predvodili Blake Griffin i Chris Paul, svaki sa po 26 koševa. Griffin je tome dodao po sedam skokova i asistencija, a Paul je razigrao suigrače s 12 asista. J. J. Reddick je postigao 20 koševa za pobjednike.

https://www.youtube.com/watch?v=GcIej0x1sQo

Kyle Lowry s 27 i DeMar DeRozan s 25 poena predvodili su strijelce Raptorsa.

Orlando Magic je doživio još jedan poraz, osmi u ovoj sezoni. Milwaukee Bucks je pred svojim navijačima svladao Orlando s 93-89 ponajviše zahvaljujući grčkom reprezentativcu Giannisu Antetokounmpou koji je ostvario ‘triple-double’ učinak s 21 košem, 10 skokova i 10 asistencija, čemu je dodao pet osvojenih lopti i tri blokade.

Jabari Parker je za pobjednike postigao 22 koša, od čega pet trica. Orlando je s 21 košem predvodio Serge Ibaka, a Evan Fournier je postigao 18.

Solidna partija Teletovića, triple-double Antetokounmpa (VIDEO)

Pobjednički niz San Antonija došao je do šestog uzastopnog trijumfa, a tim Gregga Popovicha do njega je stigla u teksaškom derbiju protiv Dallasa (96-91).

Kawhi Leonard s 24 koša, Patty Mills sa 17 i Pau Gasol sa 16 bili su najbolji strijelci Spursa, dok je Dallas s 23 koša predvodio Seth Curry.