Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saudijska arabija

Nadal i Đoković danas igraju svoj posljednji međusobni meč, zaradiće po 1.5 milion dolara

nadal đoković
Foto: X
Rafael Nadal i Novak Đoković

Đoković je trenutno 4., a Nadal 153. teniser svijeta, ali daleko više od toga znači da su oni zajedno osvojili 46 Grand Slamova, 76 Mastersa i dvije zlatne olimpijske medalje

Slam šest kraljeva. Tako su Saudijci nazvali egzibicijski turnir na koji su najbolje tenisere svijeta primamili nevjerovatnim novčanim nagradama. Pobjednik današnjeg finala (od 18 sati), u kojem igraju Jannik Sinner i Carlos Alcaraz, dobit će 6 miliona dolara. Za usporedbu, osvajač US Opena dobiva 3.6 miliona dolara.

No meč za naslov ovog turnira bit će u sjeni onog za treće mjesto. Novak Đoković (37) i Rafael Nadal (38) izgubili su od tenisera kojima mogu biti očevi, ali dva od tri najveća tenisera svih vremena u Arabiji će igrati međusobno 61. i posljednji put. 

Zato što je Nadal prošle sedmice objavio da mu je ovo zadnja godina kao profesionalnom teniseru. Zbog velikih problema s ozljedama odlazi u penziju. S obzirom na to, kao i zbog toga što je kraj teniske sezone, ovo će biti zadnji meč velikih rivala.

Đoković je trenutno 4., a Nadal 153. teniser svijeta, ali daleko više od toga znači da su oni zajedno osvojili 46 Grand Slamova, 76 Mastersa i dvije zlatne olimpijske medalje. Zato će njihov meč “ukrasti show” finalu. Saudijci sve sudionike svog Slama nagrađuju s po 1.5 milion dolara, tako da će Đoković i Nadal imati i krasnu finansijsku uspomenu na posljednji međusobni duel.

Meč počinje u 16,30 po našem vremenu.