Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olimpijske igre

Larisa Cerić zaustavljena u repasažu, četvrta džudistkinja svijeta je bila bolja

larisa ceric
Larisa Cerić

U odlučujućem meču za ulazak u borbu za bronzu, sastala se s Kim Ha-yun, četvrtom džudistkinjom na svijetu

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić završila je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nakon poraza u repasažu od Kim Ha-yun iz Južne Koreje. Cerić je izgubila priliku da se bori za bronzanu medalju nakon što je iskusna Koreanka iskoristila njene greške i ostvarila pobjedu.

Cerić je jutros započela svoj put na Olimpijadi uvjerljivom pobjedom protiv Sydnee Andrews iz Novog Zelanda, koju je savladala iponom. U drugom kolu, zbog povrede protivnice Rochele Nunes iz Portugala, Cerić je automatski prošla u treće kolo.

U četvrtfinalu, Cerić se suočila s teškim zadatkom protiv domaće takmičarke Romane Dicko, koja je za svega desetak sekundi ostvarila pobjedu. Iako poražena, bh. džudašica je dobila priliku da se kroz repasaž bori za bronzanu medalju.

U odlučujućem meču za ulazak u borbu za bronzu, sastala se s Kim Ha-yun, četvrtom džudistkinjom na svijetu. Nažalost, bh. olimpijka nije uspjela savladati protivnicu, čime je završila svoj put na Olimpijskim igrama.

Uprkos porazu, Cerić je ostavila pozitivan dojam i bila je na korak od osvajanja bronzane medalje za Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom takmičenju.

Mesud Pezer je naš posljednji preostali olimpijac i večeras će učestvovati u kvalifikacijama u bacanju kugle. Atletska disciplina bacanje kugle je na rasporedu od 20:10 sati, u kojoj će Mesud Pezer braniti boje Bosne i Hercegovine u kvalifikacionoj grupi A. Ukoliko izbori plasman u finale, za medalju će se boriti 3. avgusta od 19:35 sati (BHT1).