Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još dvije pobjede

Larisa Cerić poražena u četvrtfinalu, borit će se za bronzu na Olimpijadi!

larisa cerić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Cerić će imati priliku osvojiti bronzanu medalju kroz repasaž, gdje će joj za ostvarenje tog cilja trebati dvije pobjede.

Najbolja bosanskohercegovačka džudašica Larisa Cerić poražena je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. Jedna od najboljih bh. sportašica imat će priliku da kroz repasaž izbori bronzanu medalju.

Cerić je u prvom kolu savladala Novozelanđanku Sydnee Andrews ipponom, a potom je istim rezultatom pobijedila i Portugalku Rochele Nunes u drugom kolu, čime je osigurala plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalnom meču, Cerić se suočila s najboljom džudašicom svijeta u kategoriji preko 84 kilograma, Romane Dicko iz Francuske, koja je savladala predstavnicu BiH ipponom za 34 sekunde borbe i opravdala ulogu velikog favorita.

Cerić će imati priliku osvojiti bronzanu medalju kroz repasaž, gdje će joj za ostvarenje tog cilja trebati dvije pobjede.

Prvo će se boriti protiv poražene iz četvrtfinalnog duela između Južnokorejke Kim Ha-yun i Brazilke Beatriz Souze, a zatim će se suočiti s jednom od takmičarki poraženih u polufinalu.