Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. džudiskinja

Larisa Cerić nakon nastupa u Parizu: Sedmo mjesto ipak nije mala stvar

Foto: IPA/SIPA USA/Pixsell

” Očekivala sam više, ali na kraju sedmo mjesto ipak nije mala stvar, zadovoljna sam i nadam se da ću u budućnosti uspjeti možda da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Los Angelesu i da tamo pokušam da ostvarim taj svoj san”

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić jučer je okončala svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je poražena u repasažu od Kim Ha-yun iz Južne Koreje.

Nakon tog poraza Cerić je izgubila priliku boriti se za bronzanu medalju, a nakon što su se utisci slegli, bh. džudistkinja se oglasila i poslala poruku javnosti.

“Mogu reći da sam zadovoljna, dvije pobjede i dva poraza. Izgubila sam u četvrtfinalu od Romane Dicko i u repasažu od predstavnice Južne Koreje, imali ste priliku da gledate tu borbu”, rekla je Cerić u objavi na društvenim mrežama.

“Zadovoljna sam”

Osvrnula se i na poziciju koju je ostvarila učešćem na Olimpijskim igrama.

“Zadovoljna sam. Očekivala sam više, ali na kraju sedmo mjesto ipak nije mala stvar, zadovoljna sam i nadam se da ću u budućnosti uspjeti možda da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Los Angelesu i da tamo pokušam da ostvarim taj svoj san. Hvala puno svima na velikoj podršci, bili ste mi veliki vjetar u leđa. Hvala”, poručila je Cerić.

Podsjetimo, Cerić je takmičenje u Parizu počela borbom protiv Sydnee Andrews iz Novog Zelanda koju je savladala iponom, a u drugom kolu je automatski prošla dalje jer se njena protivnica Rochele Nunes iz Portugala povrijedila.

U četvrtfinalu nije uspjela pobijediti takmičarku iz Francuske Romanu Dicko, ali je Cerić ipak dobila priliku da se kroz repasaž bori za bronzanu medalju.

Međutim, odlučujuća borba je bila protiv četvrte džudistkinje svijeta Kim Ha-yun iz Južne Koreje koju Cerić nije uspjela pobijediti i time je njen nastup na OI okončan.

Inače, na protekle dvije olimpijade Cerić je zauzela deveto mjesto. Na ovoj Olimpijadi ima obezbijeđeno sedmo mjesto, što je zadovoljavajući rezultat, budući da naša najbolja džudoka nikada ranije nije otišla dalje od drugog kola.