Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

želio pohvalu

Iznervirani Luka Dončić napustio presicu: “Dakle, to me nećete pitati?”

Foto: Screenshot/YouTube

Slovenac je iz igre šutirao s preciznošću od 60 posto, pogodio je i osam trica iz 16 pokušaja te 12 od 12 slobodnih bacanja

Dallas Mavericksi pobijedili su Phoenix Sunse u zadnjoj utakmici NBA božićnog programa rezultatom 128:114. Za Maverickse je sjajnu utakmicu odigrao slovenski košarkaš Luka Dončić, koji je s okruglih 50 poena bio najzaslužniji za pobjedu.

Slovenac je iz igre šutirao s preciznošću od 60 posto, pogodio je i osam trica iz 16 pokušaja te 12 od 12 slobodnih bacanja. Najbolja mu je to utakmica ove sezone.

Stigao je Slovenac u ovoj utakmici i do značajnog ostvarenja. Premašio je granicu od 10.000 zabijenih poena brže od svih aktivnih košarkaša trenutno u NBA ligi. Osim toga, Dončić je utakmicu završio s 15 asistencija, šest skokova te četiri ukradene lopte.

Nakon utakmice Dončić je ljubazno, nasmijano i strpljivo odgovarao na sva pitanja novinara, ali kad su mu rekli da više nemaju pitanja, razdražljivo je ustao i prije nego što je napustio presicu prigovorio je novinarima za ignoriranja njegove odbrane. Dončića su stalno kritizirali da igra lošu odbranu, pa ga je zato zasmetalo da ga niko nije pohvalio za odličnu rolu i u toj fazi igre.

“Dakle, niko me neće pitati ništa o mojoj odbrani. Dobro”, poručio je iznervirani Dončić dok je odlazio, a onda je s nogu dodao: ”Četiri ukradene lopte, tri blokade.”