Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Said Piramoun

Iranac proslavom gola postao hit, režim u Teheranu odmah najavio kaznu

iranac tw

Nakon primanja pobjedničkog pehara igrači su stajali prekriženih ruku i nisu slavili uspjeh, što je natjeralo iransku televiziju da prekine prijenos

Iranski nogometaš na pijesku Said Piramoun skrenuo je pažnju na sebe nakon proslave gola koja je postala hit na društvenim mrežama.

Iranska ekipa je u nedjelju osvojila Emirates Intercontinental Beach Soccer Cup u Dubaiju pobjedom 2:1 protiv Brazila lijepim golom Piramouna, a onda je uslijedila proslava.

Piramoun je prstima iznad glave gestikulirao škare kako bi ošišao kosu. Šišanje je postalo simbol podrške protestima izazvanim smrću Mashe Amini, koju je policija za moral uhitila zbog navodnog kršenja pravila odijevanja Islamske Republike Iran.

Ta je smrt izazvala veliki revolt Iranaca, koji se prvo manifestirao na društvenim mrežama.

Nogometna reprezentacija Irana na pijesku još ranije nije pjevala iransku himnu. Nakon primanja pobjedničkog pehara igrači su stajali prekriženih ruku i nisu slavili uspjeh, što je natjeralo iransku televiziju da prekine prijenos. Iranski nogometni savez objavio je da će sankcionirati Piramouna zbog geste jer je miješao politiku i sport.