Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojačanje

Enes Numanović od nove sezone član tima KK Ilidža i KK BBY

enes numanovic
Foto: KK Ilidža/ KK BBY

Kao Director Of Player Development Skills doprinijeti će upravo razvoju naših talenata i tako cijelom projektu KK Ilidža i KK BBY i našoj djeci, našim trenerima koji će imati priliku da se educiraju, dati sigurno jednu sasvim novu dimenziju, poručili su iz KK Ilidža i KK BBY

Nakon još jedne uspješne sezone, KK Ilidža i KK BBY idu korak dalje. Kao i svake godine, pomjeraju vlastite granice i trude se ići stepenicu više u kvaliteti i uslovima koje pružaju djeci.

-Naša filozofija i dalje ostaje ista: rezultat u funkciji razvoja igrača i nikako drugačije. Naši treneri to svakodnevno dokazuju, pokazuju i rade u skladu sa tim principima. Upravo ta ekipa, od kojih su većina sa nama od samih početaka, najvažnija je karika našeg razvoja. Pored stručnih kvaliteta, ono što je nama bitno jesu ljudske i karakterne osobine naših trenera.

U skladu s tim, naš koncept rasta i razvoja dobija jednu novu dimenziju dolaskom jednog trenera ovih referenci koji se sjajno uklapa u naš koncept i spomenutu filozofiju rada – saopćeno je.

Enes Numanović novi je član njihovog stručnog kadra. Prvak Evrope, višestruki prvak BiH u svim omladinskim kategorijama. Njegov rad stoji iza mnogih košarkaških imena kao što su: Osman Džedi, Nihad Đedović, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa…

-Našim igračima potreban je upravo trener ovih kvaliteta koji će im pomoći da postanu ono što trebaju postati – poručuju.

Kao Director Of Player Development Skills doprinijeti će upravo razvoju talenata i tako cijelom projektu KK Ilidža i KK BBY i djeci, trenerima koji će imati priliku da se educiraju, dati sigurno jednu sasvim novu dimenziju.

Numanoviću su poželjeli dobrodošlicu u tim, te poručili da sa pojačanom ekipom idu u nove izazove.