Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Dževad Alihodžić novi generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH: “Našli smo zajednički jezik”

dzevad alihodzic
FOTO: KSBiH
Dževad Alihodžić

Kvalitetniji klubovi će značiti i kvalitetniju reprezentaciju. Osnovno je da vratimo pozitivno atmosferu, a onda kada se stvori sinergija možemo napraviti rezultat

Na današnjoj konferenciji za medije Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu saopćeno je da je legendarni Dževad Alihodžić novi generalni sekretar KS BiH.

To je saopćio predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš.

“Prije nekoliko dana smo donijeli odluku o tome da je Dževad Alihodžić novi generalni sekretar KS BiH. To je najbolja moguća vijest”, rekao je predsjednik Miloš.

“Našli smo zajednički jezik, odlučio sam da probam dati doprinos kao generalni sekretar, da pokušamo napraviti pomak, da košarka u Bosni i Hercegovini ide naprijed. Odlučio sam sa ljudima iz Upravnog odbora to i zahvaljujem se ljudima na povjerenju.

Moramo svi dati svoj doprinos, košarka u Bosni i Hercegovini je sport s tradicijom. Trebamo imati sve posloženo, da riješimo probleme koje imamo. Radit ću predano, dati sve od sebe i da pokušamo napraviti prije svega pozitivnu atmosferu.

Sa tom pozitivnom atmosferom želimo ići naprijed. Problema ima, finansijski, organizacijski… Apelujem na sve državne institucije, na sve koji vole košarku, da se ujedinimo i stabilizujemo košarku”, rekao je Alihodžić, te dodao:

“Kvalitetniji klubovi će značiti i kvalitetniju reprezentaciju. Osnovno je da vratimo pozitivno atmosferu, a onda kada se stvori sinergija možemo napraviti rezultat. To je moje mišljenje i zbog toga sam tu, volim košarku i volim ovu zemlju. To je motiv i razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj poziv.”