Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Yoshihito Nishioka

Drama na US Openu: Teniseru otkazale noge tokom meča, jaukao je od bolova

Foto: Screenshot/YouTube

Primio se za lijevo bedro i počeo u suzama tražiti pomoć, najvjerovatnije zbog iznimno jakih grčeva

Japanski teniser Yoshihito Nishioka (28) bio je prisiljen predati meč srbijanskom teniseru Miomiru Kecmanoviću (24) u petom setu prvog kola US Opena.

Kada je rezultat bio 2:2 u setovima i 1:0 za Kecmanovića u petom setu uz break-loptu na servisu Nishioke, on se srušio na pod i počeo zapomagati od bolova.

Primio se za lijevo bedro i počeo u suzama tražiti pomoć, najvjerovatnije zbog iznimno jakih grčeva. Ni nakon intervencije liječnika Nishioka se nije mogao pomaknuti.

Odvezen je u invalidskim kolicima

U jednom trenutku pored njega je sjeo Kecmanović, koji ga je tješio i pomagao mu. Nakon nekog vremena Japanca su okružili “živim zidom” kako gledatelji ne bi mogli vidjeti dramu koja se odvija.

Organizatori su potom donijeli invalidska kolica, a Japanac nije mogao stati na noge. U suzama je u kolicima odvezen s terena u pratnji dvadesetak osoba nakon što mu se ukazivala pomoć više od 20 minuta.

Još nije poznato njegovo stanje nakon što je odvezen u glavnu zgradu kompleksa u kojem se odvija posljednji Grand Slam turnir sezone.

Nakon svega je izjavu dao Kecmanović:

-Pitao sam ga želi li vode ili gel, ali kada se dogode ovakvi grčevi, nemaš što napraviti. Moraš istrpjeti i to je to.

Na komentar novinara da je jako vruće u New Yorku rekao je:

-Nije stvar koliko je vruće, nego baš sparno. Već poslije prvog seta sam se cijedio. Srećom se sunce sklonilo iza oblaka pa je bilo kasnije malo lakše.