Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donna Vekić poražena u finalu, Zheng osvojila zlato u svom debiju na Olimpijskim igrama

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tako je 21-godišnja Zheng postala prva kineska teniserka koja je osvojila olimpijsko odličje u pojedinačnoj konkurenciji i odmah u debiju došla do zlatne medalje

Najbolja hrvatska teniserka Donna Vekić osvojila je srebrnu medalju na olimpijskom turniru u Roland Garrosu, gdje ju je u finalnom dvoboju pojedinačne konkurencije na pariškoj crvenoj zemlji pobijedila sedma igračica svijeta Zheng Qinwen sa 6:2, 6:3.

Kineskinja je bolje počela meč i povela 3-0, a još jednim ‘breakom’ u osmom gemu osvojila je prvu dionicu meča za 48 minuta.

Prvi nastup pa zlato

Zheng je povela i 2:0 u drugom setu, ali je Vekić uspjela odmah vratiti izgubljeni servis. Kineskinja je u osmom gemu iskoristila četvrtu priliku za ‘break’ i došla do servisa za pobjedu.

Dva Donnina promašena reterna na drugi servis i jedna dobro odigrana skraćena lopta donijeli su kineskoj tenisačici meč-loptu koju je iskoristila natjeravši hrvatsku teniserku na pogrešku nakon jednog sata i 46 minuta igre.

Tako je 21-godišnja Zheng postala prva kineska teniserka koja je osvojila olimpijsko odličje u pojedinačnoj konkurenciji i odmah u debiju došla do zlatne medalje. Prije nje olimpijskim pobjednicama su postale Li Ting i Sun Tiantian 2004. u Ateni, ali u konkurenciji ženskih parova.

Za 28-godišnju Osječanku Donnu Vekić ovo je bio drugi nastup na Igrama, a postala je prva hrvatska teniserka koja je osvojila olimpijsko odličje od 1988. godine, kad je tenis ponovno uvršten u redovan olimpijski program.