Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pariz

Đoković se domogao prvog olimpijskog finala u karijeri, tamo ga čeka najteži protivnika

novak djokovic u finalu
FOTO: Screenshot
Đoković konačno u finalu Olimpijskih igara

Olimpijada, prvi put prebrodio prepreku polufinala. Izgubio sam prethodna. Neću da stajem ovdje, idem na zlato, poručio je Đooković

Novak Đoković (37) plasirao je su finale Olimpijskog turnira u Parizu nakon što je u polufinalu savladao Italijana Lorenza Musettija u dva seta, 6:4, 6:2. Na putu do finala nije izgubio niti jedan set.

– Teško je sad sabrati sve emocije. Olimpijada, prvi put prebrodio prepreku polufinala. Izgubio sam prethodna. Neću da stajem ovdje, idem na zlato. Nisam se zadovoljio ovim, i moram da proslavim kako dolikuje. Obezbijedio sam medalju. Nadam se da sam obradovao navijače u Srbiji i šire, nadam se najboljem u finalu – rekao je Đoković nakon meča.

U finalu Đokovića čeka najteži mogući protivnik, Španac Carlos Alcaraz.

– Želim da dam maksimum. Nisam izgubio ni set, nije ni on. Znam kakav je to izazov, ali ljudi, u finalu sam Olimpijskih igara. Ljudi, dozvolite mi da slavim, hvala! – poručio je Đoković.

 Carlos Alcaraz je u polufinalu počistio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea u dva seta, 6:1, 6:1. 

Meč je trajao samo jedan sat i 16 minuta. Španac se tako plasirao u svoje prvo finale na Olimpijskim igrama. Podsjećamo, Alcaraz je u karijeri igrao četiri velika finala na Grand Slam turnirima i nije izgubio nijedno.