Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se na Instagramu

Đoković poslao poruku Nadalu: Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do granice u našem rivalstvu

nadal djokovic
Foto: Instagram

Đoković je istakao da će Nadalovo naslijeđe živjeti zauvijek

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se iz Šangaja porukom na Instagramu u kojoj je rekao da je Rafael Nadal “inspirisao milione djece da počnu da igraju tenis” i poručio da će doći u Malagu na oproštaj Španca od karijere.

Nadal, 22-struki grand slam šampion, saopštio je danas da će posljednji put u karijeri igrati u novembru, u finalu Davis Cupa u Malagi koje počinje 19. novembra mečom između Španije i Holandije.

“Rafa, jedan post nije dovoljan da iskažem poštovanje koje gajim prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione djece da počnu da igraju tenis i mislim da je to vjerovatno najveće dostignuće koje svako može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost, borbeni duh će se učiti decenijama”, počeo je Đoković poruku na Instagramu.

Zatim je Đoković istakao da će Nadalovo naslijeđe živjeti zauvijek.

“Samo ti znaš šta si morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do granice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoja strast za predstavljanjem Španije je uvijek bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Davis Cupu timom Španije. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj zvjezdanoj karijeri”, napisao je osvajač 24 grand slam pehara koji sutra oko podne po našem vremenu igra četvrtfinalni meč mastersa u Šangaju protiv Čeha Jakuba Menšika.