Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

australian open

Đoković nije želio svjedočiti pred sudom

djokovic

Tokom suđenja u slučaju Novaka Đokovića otkriven je zanimljiv, dosad nepoznat detalj

Kako su suprotstavljene strane iznosile argumente pred tročlanom sudskom komisijom jedna od zamjerki Đokovićeve odbrane bila je da država Australija uopće nije pitala najboljeg tenisera svijeta o njegovim stavovima vezanima uz vakcinisanje prije donošenja konačne odluke.

Na to je advokat koji zastupa ured ministra imigracije Lloyd poručio kako “ne postoji ništa korisno što bi on sada mogao reći”.

Kasnije je Lloyd ipak rekao da je Đoković sam odlučio ne iznijeti svoje stavove.

“Đoković se mogao pojaviti na ovom saslušanju i objasniti svoje stavove vezane uz vakcinisanje. To nije učinio i to ima svoje posljedice”, rekao je Lloyd.

Odlukom Federalnog suda poništena je viza najboljem teniseru svijeta i on neće moći nastupiti na Australian Openu, te mora napustiti zemlju.

Trojica saveznih sudaca na kraju su jednoglasno podržali odluku ministra imigracija Alexa Hawkea koji je svojom odlukom poništio prethodnu sudsku odluku iskoristivši svoju ovlast prema članku Zakona o migracija.

Đoković je prema odluci suda dužan snositi troškove suđenja, a njegovi advokati zatražili su dodatno vrijeme za reakciju.