Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gubio 2:0 u setovima

Đoković nakon čudesnog preokreta stigao do osmine finala US Opena

djokovic
Foto: Screenshot/Twitter

Đereu, 38. teniseru svijeta, po jedan break u prva dva seta bio je dovoljan za senzacionalan dolazak u prednost. Međutim, Đoković je čudesno okrenuo meč

Novak Đoković (36) pobijedio je Lasla Đerea (28) s 3:2 u setovima (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3), plasiravši se u osminu finala US Opena, gdje ga čeka hrvatski teniser Borna Gojo (25).

Đereu, 38. teniseru svijeta, po jedan break u prva dva seta bio je dovoljan za senzacionalan dolazak u prednost. Međutim, Đoković je čudesno okrenuo meč.

Svom sunarodnjaku u trećem i četvrtom setu dozvolio je osvajanje svega jednog gema, dok je u posljednjem ispustio tri gema. Đokoviću i Đereu ovo je bio drugi međusobni meč i druga Novakova pobjeda. Prvi put je slavio prošle godine na beogradskom turniru.

Nakon dvije godine ponovo na US Openu

Đoković se vratio i na prvo mjesto ATP ljestvice. To mu je uspjelo zato što nije smio igrati na zadnja dva US Opena jer se odbio vakcinisati protiv koronavirusa.

Iz tog razloga nije branio nijedan bod na njujorškom Grand Slamu te je razlika između njega i Carlosa Alcaraza, aktuelnog osvajača US Opena i broja 1, bila samo 20 bodova.

Đoković je na ovogodišnjem US Openu dosad izbacio Francuza Alexandrea Mullera i Španjolca Bernabea Zapatu Mirallesa. Do meča s Đereom nije izgubio set.