Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sramota!

Dječak iz Novog Pazara pobijedio na krosu u Leskovcu, nisu mu dozvolili da se popne na podijum

abdulah sehovic
FOTO: Screenshot
Abdulah Šehović dobio diplomu za pobjednika, ali nije mogao na pobjedničko postolje

Organizatori kros utrke (RTS) još uvijek se nisu oglasili, iako je utrka u kojoj je pobijedio Abdulah Šehović održana 12. oktobra, Sada se pojavio snimak finiša utrke

Na nedavnoj kros utrci RTS-a održanom u Leskovcu, desila se bizarna situacija, koja je izazvala veliku pažnju javnosti i izazvala žestoke rasprave kada su fair play i pravila takmičenja u pitanju. A, po svemu sudeći, uzburkalo i međunacionalne tenzije. Naime, dječak Abdulah Šehović iz Novog Pazara pobijedio je u spornoj utrci, no nije mu bilo dopušteno da se popne na pobjedničko postolje.

Međutim, uprkos zasluženom trijumfu, njegovo ime nije spomenuto prilikom službenog proglašenja pobjednika. Umjesto njega, na postolju su se našli dječaci Viktor Kostić (koji je pao prije cilja), te Mihajlo Stevanović i Filip Stojanović, dok je Abdulah ostao po strani.

Iako mu je uručena diploma i medalja za ostvarenu pobjedu, nepravda koju je doživio izazvala je ogorčenje među prisutnima, a onda i žestoke rasprave na društvenim mrežama.

abdulah SEHOVIC
Abdulah Šehović

Organizatori utrke (RTS) još uvijek se nisu oglasili, iako je utrka održana 12. oktobra. Da stvar bude još tužnija, novinar RTS-a u svom je prilogu naveo da je u utrci pobijedio Viktor Kostić a ne Abdulah Šehović.

Roditelji Abdulaha Šehovića tvrde da ovo nije izolovan slučaj i da je njihov sin namjerno izostavljen iz službenog proglašenja i ceremonije dodjele medalja.

“Ovo je direktna diskriminacija. Naš sin je zaslužio da stoji na pobedničkom postolju, ali je sistemski sklonjen. Ovo nije samo greška novinara RTS-a, već odraz šireg problema u društvu,” ističu ogorčeni roditelji.

“Ovakav postupak šalje pogrešnu poruku ne samo našem djetetu, već i svoj djeci koja se trude i postižu izvanredne rezultate. Djeca su djeca, bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeru ili ime. Abdulah je bio prvi i njegovo ime mora biti spomenuto!”, ističu roditelji.

Sada se pojavio i snimak finiša utrke u kojem se vidi kada Šehović pretiče dječaka koji je pao prije cilja. No, na snimci se vidi da dječak koji je do tog trenutka bio vodeći u kros utrci, sam pada, po svemu sudeći jer mu je nastalo snage. Šehović ga prestiže, a nekoliko sekundi kasnije, vidi se kako dječak koji je pao prolazi kroz cilj uz pomoć starijeg muškarca.