Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Denveru nije pomogao ni Jokićev triple-double učinak, Dončić vodio Dallas do pobjede

Foto: Screenshot/X

Luka Dončić zabio je 28 koševa, imao 10 skokova i osam asistencija, a Dallas Mavericksi slavili su pobjedu protiv San Antonio Spursa u svojoj prvoj utakmici nove NBA sezone

Košarkaši Denver poraženi su od Oklahome 102:87 na otvaranju nove sezone NBA lige, a srbijanski košarkaš Nikola Jokić ostvario je triple-double učinak na utakmici.

Jokić je tokom meča postigao 16 poena, 12 skokova uz 13 asistencija.

U timu Denvera Christian Braun takođe je imao 16 postignutih poena, Michael Porter je imao 15, a Jamal Murray 12 poena.

U ekipi Oklahome najbolji su bili Shai Gilgeous-Alexander sa 28 poena, sedam skokova i osam asistencija i Chet Holmgren sa 25 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Pobjeda Dallasa na krilima Dončića

Luka Dončić zabio je 28 koševa, imao 10 skokova i osam asistencija, a Dallas Mavericksi slavili su pobjedu protiv San Antonio Spursa u svojoj prvoj utakmici nove NBA sezone.

Završilo je 120:109. Sloevnac je predvodio Dallas po broju poena, uhvaćenih lopti i asistencija u večeri u kojoj je šutirao 4/11 za tri poena i 9/25 ukupno. Još slabiji postotak šuta imao je Kyrie Irving, koji je za 15 poena potrošio 17 lopti. Pogodio ih je šest.

Prvu službenu utakmicu za novi tim odigrao je i Chris Paul. Veteran kojem je ovo 20. NBA sezona novi je član Spursa koji od njega očekuju da iskustvom i asistencijama pomogne Victoru Wembanyami podići se na razinu više. Paul je dijelio asistencije (osam), ali najbolji rookie lige u prošloj sezoni nije imao napadački produktivnu večer. Gađao je tek 5/18 za učinak od 17 poena i devet skokova.

Najbolji napadački učinak u poraženoj ekipi imali su Julian Champagnie (sedam skokova) i Jeremy Sochan (šest skokova) koji su ubacili po 18 poena svaki.

Rezultati:

Washington Wizards – Boston Celtics 102-122
Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 120-109
Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 87-102
Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 115-117