Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daniel Evans suspendovan na godinu dana zbog kokaina

evans

Britanski 27-godišnji teniser Daniel Evans kažnjen je jednogodišnjom zabranom nastupa, zbog pozitivnog dopinškog nalaza, dok je 28-godišnji Bugarin Dimitar Kutrovski suspendiran na dvije godine, objavila je u utorak Međunarodna teniska federacija (ITF).

Kod britanskog Davis Cup reprezentativca Daniela Evansa je 24. aprila, tokom nastupa na ATP turniru u Barceloni, u uzorku urina pronađen kokain. Evans je u junu optužen za prekršaj prema anti-dopinškom pravilniku, a odmah je priznao krivnju te dao zadovoljavajuće objašnjenje kako se kokain našao u njegovom tijelu.

Evansu je to bio prvi prekršaj pa je kažnjen jednogodišnjom zabranom nastupa, koja se računa od trenutka kad je uzorak uzet. Evansu će biti oduzeti svi bodovi i novčane nagrade koje je zaradio u razdoblju od 24. aprila do 26. juna , kad je privremeno suspendovan, a ponovno će imati pravo zaigrati 24. aprila 2018.

Evans je u trenutku kad je pao na doping kontroli bio 43. teniser svijeta, a najbolji renking mu je bilo 41. mjesto iz marta ove godine.

Bugarski teniser Dimitar Kutrovski po drugi je put u karijeri prekršio anti-dopinški pravilnik 28. septembra 2015., kad je dao uzorak urina pozitivan na D-metamfetamin. Kako je Kutrovskom to bio drugi prijestup, njegova dvogodišnja kazna započela je teći 14. novembra 2015. Odlučili se za povratak na teren, Kutrovski će moći zaigrati 14. novembra ove godine. Kutrovski nikada nije bio bolje plasiran na pojedinačnoj ATP listi od 293. mjesta.