Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavni teniser

Boris Becker ispričao strahote koje je proživio u zatvoru: Jedan zatvorenik me htio ubiti, drugi silovati

boris-becker

Priznao je da je doživio neke strahote iza rešetaka pa tako i da ga je “jedan zatvorenik želio ubiti”, a da mu je drugi prijetio silovanjem

Boris Becker, jedan od najvećih igrača u teniskoj historiji, prošle je sedmice pušten iz zatvora nakon što je odslužio osam mjeseci zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 miliona funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Prvi dio svoje kazne Becker je služio u ozloglašenom londonskom zatvoru Wandsworth, 70-ak kilometara zapadno od Londona. Wandsworth je inače zatvor prepun prljavštine i štakora, u kojem više od 1.300 robijaša izdržava kazne. Becker je ondje trebao provesti godinu i tri mjeseca, no ubrzo je premješten u znatno blaži Huntercombe, u kojem je dobio posao fitness trenera i instruktora u teretani.

Po izlasku iz zatvora u kojem je trebao provesti dvije i po godine Becker je dao intervju za TV kuću Sat1, a detalji tog razgovora, na koji je pristao uz naknadu od pola miliona eura, intrigiraju svjetske medije koji ih objavljuju.

Priznao je da je doživio neke strahote iza rešetaka pa tako i da ga je “jedan zatvorenik želio ubiti”, a da mu je drugi prijetio silovanjem. “Riječima mi je objasnio što će mi tačno sve napraviti”, rekao je. Ostvarenje tih prijetnji uspio je izbjeći zahvaljujući desetorici zatvorenika koji su mu obećali pomoć i zaštitu.

“U zatvoru si niko. Nisam bio Boris. Bio sam samo broj. Moj je bio A2923EV i nikog nije bilo briga ko sam. Da biste preživjeli trebate jedan drugoga”, rekao je.