Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mickael Gelabale

Bivši reprezentativac Francuske doživio moždani udar

mickael gelabale
Foto: FIBA

Gelabale ima 39 godina i bogatu karijeru iza sebe, a u ponedjeljak je i osjetio da se ne osjeća najbolje i obavio preglede na neurologiji

Nekadašnji reprezentativac Francuske Mickael Gelabale doživio je moždani udar na jednom od treninga ekipe Chalona ove sedmice.

Kako javljaju francuski mediji, njegovo stasnje je trenutno zadovoljavajuće, a vjeruje se i da će moći nastaviti karijeru.

Gelabale ima 39 godina i bogatu karijeru iza sebe, a u ponedjeljak je i osjetio da se ne osjeća najbolje i obavio preglede na neurologiji.

“Osjetio sam simptome i odveden sam na intenzivnu njegu u bolnici u Chalonu. Magnetna rezonanca je pokazala da je moždani udar, ali da je srećom, primećen na vrijeme. Prošao sam dodatne preglede na intenzivnoj njezi, a onda i na neurologiji“, izjavio je Gelabale, koji vjeruje da će moći da se vrati na teren.

“Moram da odmorim nekoliko sedmica prije nego što nastavim profesionalne aktivnosti. Vjerujem da će se situacija postepeno smirivati što ne isključuje i povratak na teren kada mi ljekari dozvole”, dodao je osvajač pet medalja s Francuskom.

Bio je prvak Evrope s Trikolorima 2023. godine, a s kontinentalnih takmičenja ima i srebro i dvije bronze, baš kao i sa Svjetskog prvenstva 2014.

Osim za Cholet, koji mu je i matični klub, Gelabale je igrao i za Le Mans, Limoges, Minnesotu, Valenciju, Real Madrid, Cedevitu, Khimki, Charleroi, Asvel i Seattle.