Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. rukometaši danas započinju operaciju Estonija

rukometna reprezentacija suman

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjim okupljanjem na Ilidži započet će pripreme za prva dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije.

Duško Čelica, Marko Tarabochija i Nebojša Grahovac su igrači koji su otkazali dolaske, zbog čega je selektor Šuman naknadno pozvao Gorana Daničića iz Borca i Adnana Harmandia iz Bosne Viskoko, kao i golmana Caena Denisa Serdarevića. Prvi meč naši rukometaši igraju u srijedu u Sarajevu, dok je revanš na rasporedu tri dana kasnije u Tallinu. Zbog blokade računa Rukometnog saveza, naša selekcija suočila se s problemima vezanim za organizaciju utakmice, ali je selektor zajedno s direktorom Gordanom Muzurovićem uspio pronaći način da se osiguraju sredstva za utakmicu u Sarajevu, kao i za putovanje u Tallinn.

Sudionik šeste grupe kvalfikacija osim Bosne i Hercegovine i Estonije je i Švicarska, protiv koje će naši rukometaši igrati dvomeč 10. i 13. januara naredne godine. Pobjednik grupe izborit će nastup u dodatnim kvalfikacijama.