Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maša Garić

Bh. atletičarka izborila poufinale na Svjetskom juniorskom prvenstvu

maša garić u polufinalu
FOTO. AK Sarajevo

Maša Garić izborila plasman u polufinale trke na 400 m s preponama na SP-u u peruanskoj Limi

Bosanskohercegovačka reprezentativka Maša Garić izborila je plasman u polufinale trke na 400 metara s preponama na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u Limi (Peru), koje je počelo jučer, a završava 31. augusta.

Članica sarajevskog Novog Grada, s vremenom 59.53 sekunde, bila je četvrta u svojoj, drugog kvalifikacijskoj trci te nije uspjela izboriti direktan plasman, ali je finale izborila po vremenu. Osvojila je ukupno 16. mjesto u kvalifikacijama, u kojima je nastupila 51 takmičarka.

Garić je bila brža i od četiri takmičarke koje su iz drugih kvalifikacijskih grupa izborile direktan plasman, koji su izborile 18 takmičarki po plasmanu, a još njih šest pravo nastupa u polufinalu ostavrilo je po vremenu.

Polufinale 30. avgusta

Polufinale je na programu četvrtog dana prvenstva, 30. augusta, sa početkom u 15.35 sati po lokalnom, a u 23.05 sati po srednjeevropskom vremenu, dok je finale na programu posljednjeg dana prvenstva, 31. augusta (16.35 sati po lokalnom te u 23.35 sati po srednjeevropskom vremenu).

Skakač s motkom Arijan Milicija iz Atletskog kluba Sarajevo, večeras će u 23.55 po našem, a u 16.05 sati po lokalnom vremenu, kao četvrti po redu u grupi B, nastupiti u kvalifikacijama za plasman u finale. U kvalifikacijama će ukupno nastupiti 32 takmičara, a norma za direktan plasman u finale iznosi 5.30 metara.

Milicija je u Limu otputovao s ličnim i bh. rekordom 5.15 metara, koji je ostvario tokom ove godine. Plasman u finale izborit će svi takmičari koji preskoče normu ili 12 prvoplasiranih. Finale je na programu 30. augusta u 23.00 sati po srednjeevropskom vremenu, odnosno u 16.00 sati po lokalnom vremenu.