Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BJJ R-team

Besplatna škola BJJ-a za djecu uzrasta od šest do četrnaest godina

FOTO: BJJ R-team

Besplatna škola BJJ-a će se organizovati na području Općine Centar, uz ograničen broj prijava, navodi se u saopćenju kluba

Općina Centar i BJJ R-team će za djecu, uzrasta od šest do četrnaest godina, sa područja ove općine organizovati besplatnu školu brazilske Jiu-Jitse.

U sklopu programa planiran je trening iz tri dijela:

– Prvi dio treninga se sastoji od vježbi namijenjenih za razvijanja mobilnosti, orijentacije i koordinacije pokreta kod djece učesnika besplatne škole.

– Drugi dio treninga se bazira na učenju novih tehnika jiu jitse kroz kreativne sadržaje specifične za sistem treniranja BJJ R-teama.

– Posljednji element ovog treninga bit će akcentiran na fizičkoj, mentalnoj i strateškoj pripremi svih polaznika kroz specifične vježbe i Bjj igre (“Bjj igre” su igre bazirane na tehnikama jiu jitsu koje djeca uz zabavu uče vještinama bjj-a).

„Generalni cilj škole je da kroz ovaj program djecu upoznamo sa sportom Brazilske jiu jitsu kao jedne od najefektivnijih borilački vještina. Djeca će naučiti vještine verbalne asertivnosti kao i tehnike nenasilne samoodbrane kako bi ostali sigurni u slučaju fizičkog napada.

Program nije namijenjen podučavanju djece kako udarati i šutirati. Udarci su manje efikasni u slučaju napada od veće i snažnije osobe, umjesto toga program se zasniva na metodama obaranja i držanja kontrole temeljeno na polugama kako bismo neutralizovali prijetnje bez nasilja.

Također, ovom prilikom se zahvaljujemo Općini Centar koja je izdvojila sredstava za naš projekat.“ – Izjavili su organizatori.

Besplatna škola BJJ-a će se organizovati na području Općine Centar, uz ograničen broj prijava, navodi se u saopćenju kluba.

Prijave će se primati isključivo putem e-maila: [email protected].

Za sve dodatne informacije pratite naše društvene mreže, te oficijelnu web stranicu www.bjjrteam.ba.