Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Berankis: Džumhur je zaslužio pobjedu

ricardas_berankis_oktobar2017

Litvanski teniser Ricardas Berankis izjavio je danas, nakon poraza od Damira Džumhura u finalu ATP turnira Kremlin Cup u Moskvi, da je imao priliku da pobijedi, ali da je bh. teniser zaslužio pobjedu.

– Šta reći? Bio je to težak meč. Mislim da sam imao priliku da pobijedim danas. Imao sam 4: 3 u trećem setu, 0:40 na njegov servis, tri break lopte, on je rizikovao i uspio osvojiti gem. Mislim da je zaslužio pobjedu – kazao je Berankis za zvaničnu web stranicu Kremlin Cupa.

Kaže da je zaista zadovoljan ovim rezultatom, naročito u poređenju sa rezultatima u posljednjih nekoliko nedjelja.

– Nadam se da mi se moja igra polako vraća. Stvarno želim nastaviti u istom ritmu do kraja sezone. Nadam se da ću bolje započeti narednu sezonu jer sam u ovu krenuo tek u maju, pošto sam imao operaciju kuka. Tenis je takav sport – igrate najbolje što možete u datom trenutku nadajući se da će sutra biti još bolje – izjavio je Litvanac.

Kaže da ne bi vjerovao ni prošle semice da mu je neko rekao da će igrati finale Kremlin Cupa.

– Trenirao sam naporno svaki dan. Prije nekoliko sedmica imao sam loše rezultate, gubio u prvim kolima turnira. Nije lako vratiti se na tour nakon povrede. Možda Federer i Nadal to mogu, ali oni nisu sa ove planete. Zato sam zadovoljan sa učešćem u finalu u Moskvi – kazao je Berankis.

Džumhuru je Kremlin Cup druga ATP titula u karijeri, nakon nedavnog trijumfa u St. Petersburgu. Berankis do sada nema osvojenih ATP titula, a poraz od Džumhura mu je drugo izbubljeno finale, nakon Los Angelesa 2012. i poraza od Amerikanca Sama Querreyja.