Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tenis

Australski mediji: Đokovića će deportirati iz zemlje

djokovic

Australski ministar zdravstva Greg Hunt potvrdio je da Đoković nije mogao potkrijepiti svoje izuzeće od vakcinisanja i bit će deportiran

Prema svemu sudeći čini se da je Novaku Đokoviću odbijen ulazak u Australiju, te će se morati napustiti zemlju. Novinar Paul Sakkal kaže kako je odbijen Đokovićev zahtjev za dobivanje vize, što je odluka na koju će se njegovi advokati žaliti. Đoković navodno nije pokazao dovoljno dokaza za njegovo medicinsko izuzeće.

Australski ministar zdravstva Greg Hunt potvrdio je da Đoković nije mogao potkrijepiti svoje izuzeće od vakcinisanja i bit će deportiran.

Australski mediji pišu da će Đokovićevi advokati uložiti žalbu sudu savezne države Viktorije, no teško da će se išta promijeniti.

Srpski teniser nije primio vakcinu protiv koronavirusa i prema tome ne bi trebao moći ući u Australiju i zaigrati na prvom Grand Slamu sezone. Ipak, dobio je medicinsko izuzeće, no u njegovom su timu krivo popunili formular za vizu te je zadržan na aerodromu gdje ga se ispitivalo o razlozima izuzeća.