Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Zrinjski u Gabeli, Široki u Bijeljini

zrinjski
Foto: Fena

Na stadion Perica Pero Pavlović u Gabeli od 21:00 istrčat će igrači GOŠK-a i Zrinjskog

Nastavlja se drugo kolo nogometne Premijer lige BiH. Nedjelja (11. august) je rezervisana za dva susreta u kojima će snage odmjeriti Radnik i Široki Brijeg, te GOŠK i Zrinjski.

Radnik – Široki (18,45 sati)

Prvi će na teren igrači Radnika i Širokog Brijega čiji susret počinje od 18:45 i bit će igran na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Obje ekipe su sezonu započele minimalnim pobjedama, Radnik je savladao GOŠK na gostovanju u Gabeli, dok je Široki Brijeg uspio odnijeti puni plijen sa Grbavice. Glavni sudac meča u Bijeljini bit će Sabrija Topalović, a u VAR sobi ulogu glavnog sudca imat će Nihad Ljajić.

GOŠK – Zrinjski (21 sat)

Na stadion Perica Pero Pavlović u Gabeli od 21:00 istrčat će igrači GOŠK-a i Zrinjskog.

Domaćin je u prvom kolu pretrpio poraz od povratnika u elitu, ekipe Radnika. Za goste iz Mostara, utakmica u Gabeli će ujedno biti i premijerni nastup u novoj sezoni, obzirom da je utakmica prvog kola bila odgođena zbog evropskih obaveza ‘Plemića’ u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu. Glavni sudija u Gabeli bit će Darko Gedžić, a odluke u VAR sobi donosit će Antoni Bandić.

Podsjećamo, jučer su odigrane dvije utakmice drugog kola, Posušje je slavilo u Tuzli sa 2:0, dok je Željezničar nakon preokreta savladao Velež rezultatom 2:1.