Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski na Koševu rutinski protiv bezopasnog i limitiranog Sarajeva

sarajevo_zaria_1

Zrinjski je večeras na Koševu uspio savladati Sarajevo tek treći put otkako postoji Premijer liga BiH. Pobjednonosne golove za izabranike Blaža Sliškoviča postigli su bivši igrač Sarajeva, Nemanja Bilbija, te Filipović, dok je utješni pogodak za domaćine postigao Velkoski iz jedanaesterca.

Zrinjski je poveo već u petoj minuti. Jović je prošao po desnoj strani i uputio udarac, no njega je odbranio Pavlović i loptu odbio na 11 metara gdje se nalazio Bilbija koji je uhvatio iz volea za 1:0.

Gosti su nastavili prijetiti i nakon pogotka, a Jović i Todorović su imali najbolje prilike, dok je za domaćine dobru šansu propustio realizirati Hebibović. Pred sam kraj prvog poluvremena, u 45. minuti, izjednačilo je Sarajevo iz jedanaesterca.

VEZANI TEKST: Prvo kolo, prva ostavka: Janjoš odlazi sa klupe Sarajeva?

Katanec je nakon jedne duge lopte na otprilike šest metara od gola srušio Rahmanovića, a sudija Petrović je pokazao na bijelu točku. Siguran s nje je bio Velkoski.

VEZANI TEKST: Slavko Petrović više nije trener Željezničara

Potez utakmice je u nastavku napravio mladi Čavar. U 57. minuti je sa sredine terena poslao loptu poput Inieste, Filipoviću koji je pobjegao Bekiću i matirao Pavlovića za novo vodstvo Zrinjskog na Koševu, ali i ispostavilo se za konačan rezultat.

Koliko su izabranici Mehmeda Janjoša bili “opasni” najbolje pokazuje podatak da je prvi i jedini šut u okvit gola zabilježen u 90. minuti susreta kad je Bekić bezopasno tukao iz daljine?!