Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uefa

Zrinjski kažnjen zbog ponašanja njihovih navijača na utakmici s Bravom

zrinjski poražen
FOTO: HŠK Zrinjski/Facebook

Iz Zrinjskog su također javno zamolili svoje navijače na razumijevanje i nekorištenje nedozvoljenih sredstava, te su podsjetili da UEFA ima nultu toleranciju na pirotehniku

Bosanskohercegovački predstavnik u kvalfikacijama za UEFA-inu Konferencijsku ligu objavio je kako je kažnjen od krovne kuće evropskog fudbala.

Zrinjski je na svojoj zvaničnoj web stranici objavio kako je kažnjen sa 12.000 eura zbog toga što su njegovi navijači na tribinama “Stadiona pod Bijelim brijegom” u Mostaru koristili pirotehniku.

Riječ je o prekršaju navijača Zrinjskog na prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za UEFA Evropsku konferencijsku ligu protiv slovenačkog Brava, koja je odigrana u četvrtak, 25. jula.

Iz Zrinjskog su zamolili svoje navijače na razumijevanje i nekorištenje nedozvoljenih sredstava, te su podsjetili da UEFA ima nultu toleranciju na pirotehniku.

Podsjetimo, Zrinjski je u toj utakmici poražen s 1:0, a svoju priliku za revanš i plasman u naredno kolo kvalifikacija tražit će u četvrtak od 17:00, kada je na rasporedu druga utakmica u Ljubljani.