Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Žrijeb u Monte Carlu: Milan stiže na Maksimir, Barcelona na Marakanu

dinamo betis
FOTO: Pixsell

Potpuni kalendar Lige prvaka s tačnim satnicama utakmica bit će objavljen u subotu

U Monte Carlu je održan žrijeb Lige prvaka. Zagrebački Dinamo, predstavnik Hrvatske za protivnike će imati klubove Bayern (gostovanje), Borussia Dortmund (kod kuće), Arsenal (gostovanje), Milan (kod kuće), Celtic (kod kuće), Salzburg (gostovanje), Monaco (kod kuće), Slovan Bratislava (gostovanje).

Beogradska Crvena Zvezda, predstavnik Srbije će igrati protiv Barcelone (kod kuće), Intera (gostovanje), Benfice (kod kuće), Milana (gostovanje), PSV-a (kod kuće), Young Boysa (gostovanje), Monaca (gostovanje) i Stuttgarta (kod kuće).

U nastvaku pogledajte grafički prikaz svih utakmica u četiri žrijebana šešira.

Novi format Lige prvaka

Potpuni kalendar s tačnim satnicama utakmica bit će objavljen u subotu. Podsjetimo, u novom formatu Lige prvaka igrat će se četiri utakmice kod kuće i četiri u gostima, ali sve s različitim protivnicima. Liga prvaka povećana je na 36 klubova, a za razliku dosad, svi se takmiče u istoj ligi.

Nema “utješnog” igranja Evropa lige

Prvih osam klubova ide izravno u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravaju za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Klubovi od 24. do 36. mjesta ispadaju iz Evrope, odnosno ne nastavljaju natjecanje u Evropa ligi, kao ni poraženi u razigravanju za ulazak u osminu finala.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad, utorkom i srijedom. Prvo kolo igra se od 17. do 19. septembra, a zadnje kolo na rasporedu je 29. januara, što znači da će Dinamo prvi put u istoriji prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. februara, a finale se igra 31. maja na Allianz Areni.