Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šef hns-a potvrdio

Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske

zlatko dalic euro 2024
FOTO: Pixsell
Zlatko Dalić ostaje na klupi Hrvatske

Podsjetimo, Hrvatska je završila svoj put na Euru u Njemačkoj sa samo dva boda i trećim mjestom u grupi iza Španije, Italije, a ispred Albanije

Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske! Otkrio je to predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Zlatko Dalić je selektor i ostat će selektor hrvatske nogometne reprezentacije. Razgovarali smo i dali si ruke”, rekao je Kustić za Novu TV. Komentirao je i sudbinu Luke Modrića u reprezentaciji.

“Nadam se da će biti ovdje, da će nastaviti nositi traku u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, on će sam odlučiti. Vjerujem da će ostati i doista bih to želio”, rekao je o Modriću.

Ranije je odgovorio i na pitanje je li ispadanje u grupi na Euru neuspjeh.

“Pa jest neuspjeh. Bio nam je cilj kvalificirati se na Evropsko. Rekli smo da želimo proći grupu pa poslije šta napravimo je odličan rezultat. Nismo prošli grupu, nije to ono što smo očekivali. Šta reći, dignimo glave i brzo je Liga nacija”, rekao je Kustić.

Nikad lošiji turnir Hrvatske

Podsjetimo, Hrvatska je završila svoj put na Euru u Njemačkoj sa samo dva boda i trećim mjestom u grupi iza Španije, Italije, a ispred Albanije. Reprezentacija koja je dva puta u svojoj istoriji bila treća na svijetu, a prije šest godina igrala i finale SP-a, odigrala je rezultatski najgori turnir u svojoj istoriji.