Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za lp

Žižović: Jedva čekamo meč u Elbasanu i prolazak dalje

zizovic mladen
FOTO: FK Borac
Mladen Žižović

UEFA je zabranila dolazak gostujućih navijača jer je meč procijenjen visokorizičnim

Fudbaleri Borca večeras gostuju ekipi Egnatije u albanskom gradu Elbasaniju, u revanš susretu prvog pretkola Lige prvaka.

Aktuelni prvak BiH u tom meču će braniti prednost iz prvog meča u kojem je na svom stadionu slavio rezultatom 1:0. Gol za pobjedu Borca u šestom minutu sudačke nadoknade drugog poluvremena postigao je Damir Hrelja.

Mladen Žižović, šef stručnog štaba Borca, kazao je da je ekipa svjesna važnosti ovog duela.

– Ne želim se ponavljati, ali ova utakmica puno znači klubu, igračima i svima nama koji smo vezani za Borac. Naravno, razumijemo da je i njima to od velike važnosti, s obzirom na to da su ambiciozno ušli u ovu utakmicu. Glavni cilj im je, kao i nama, doigravanje Konferencijske lige, ali vidjet ćemo nakon svega što će se tamo dogoditi. Ono što je za nas bitno je da u ovaj revanš ulazimo s određenom prednošću, da su igrači spremni i da jedva čekamo meč u Elbasanu i prolazak dalje – rekao je Žižović.

Alex Pichler ima manjih problema s ozljedom

Pun motiva je i Damir Hrelja, strijelac pobjedničkog gola u Banjoj Luci, koji kaže da će zajedno sa svojim saigračima učiniti sve da ostvari cilj.

– Nadam se da ćemo ovu utakmicu odigrati što bolje i proći u narednu rundu. Ovdje smo ostvarili pozitivan rezultat, a publika nam je bila 12. igrač. Nadam se da ćemo taj banjalučki meč okruniti plasmanom u narednu fazu – rekao je Hrelja.

U redovima Borca Alex Pichler ima manjih problema s ozljedom, ali bi trebao biti spreman za večerašnji duel.

– Upoznati smo sa svim detaljima i ne vjerujem da će biti taktičkih iznenađenja s njihove strane, tako da možemo reći da spremni idemo u Elbasan na revanš. Očekujem da će izaći visoko i pokušati napadati od prve minute, to je njihov stil igre. Tako su odigrali većinu utakmica prošle sezone u prvenstvu i kupu. Vjerujem da bi tako igrali i ostvarili povoljniji rezultat u Banjoj Luci. No, mi ne možemo utjecati na to kako će oni igrati, na nama je da budemo pravi i u tom ambijentu ostvarimo još jednu pobjedu – dodao je Žižović.

UEFA je zabranila dolazak gostujućih navijača jer je meč procijenjen visokorizičnim.

U slučaju prolaska u naredno kolo borac bi igrap protiv grčkog PAOK-a. U slučaju ispadanja, prvak BiH će evropska takmičenja nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Susret Egnatija – Borac će biti odigran s početkom u 21 sati.