Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo večeras protiv Zrinjskog, Kostić “leti” u slučaju poraza

Milos Kostic

Utakmice 6. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su ovog vikenda. Derbi kola će biti odigran večeras na stadionu Grbavica gdje Željezničar dočekuje ekipu Zrinjskog.

Nakon domaćeg poraza protiv Viteza u prošlom kolu Željezničar se nalazi pod imperativom pobjede. Ukoliko žele držati priključak s vodećim ekipama prvenstva Plavi moraju savladati aktuelnog prvaka BiH, ali sigurno je da ih očekuje veoma težak posao. Treneru Plavih Milošu Kostić trese se stolica, i u slučaju poraza vjerovatno će dobiti otkaz.

S druge strane Zrinjski dolazi na Grbavicu nakon domaće pobjede protiv tuzlanske Slobode u Mostaru i sigurno je da će prvak nastojati da nastavi niz dobrih rezultati te napusti Sarajevo neporažen.

Zanimljiv meč će biti odigran i u Tuzli, gdje Sloboda dočekuje zenički Čelik. Tuzlaci su favoriti u ovom susretu i žele osvojiti puni plijen.

Sarajevo u ponedjeljak na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje ekipu Metalleghea, Široki će odmjeriti snage s Krupom, Vitez s Radnikom, a Olimpic će na Otoci igrati protiv Mladosti.

– Raspored mečeva:
– subota, 20. augusta:
Olimpic – Mladost (17.00)
Sloboda – Čelik (17.30)
Željezničar – Zrinjski (21.00)
– nedjelja, 21. augusta:
Vitez – Radnik (17.00)
Široki – Krupa (20.30)
– ponedjeljak, 22. augusta:
Sarajevo – Metalleghe (17.30)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo