Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željin protivnik je mali klub, velikog srca

balzanfootballteam

Sarajevski Željezničar u prvom pretkolu Lige Evrope igrat će dvije utakmice protiv Balzana s Malte. Radi se o ekipi koja je sezonu završila na četvrtoj poziciji, a u kvalifikacije za Ligu Evrope su se plasirali zahvaljujući činjenici da je trećeplasirana Brikirkara osvojila tamošnji Kup.

[pull_quote_right]Što se pojačanja za iduću sezonu tiče, za sada su doveli samo golmana i to Italijana Valerija Senatorea[/pull_quote_right]

“Bez obzira na ime protivnika, naš cilj je bio proći u drugo pretkolo. Imali smo sreće u žrijebu, zaista sam zadovoljan. Ipak, ozbiljno moramo pristupiti ovim mečevima. Naravno, nadam se prolasku u drugo pretkolo” izjavio je Milomir Odović nakon žrijeba u Nionu.

Radi se o klubu osnovanom 1937. godine iz istoimenog malteškog sela s 4.000 stanovnika. Za sebe vole reći da su uvijek bili mali klub, ali velikog srca.

Protekle sezone u dresu Balzana igralo je nekoliko internacionalaca, dva Kolumbijca, dva Nigerijca, jedan Italijan, jedan Čileanac, a među njima i jedan Crnogorac, Bojan Kaljević.

Što se pojačanja za iduću sezonu tiče, za sada su doveli samo golmana i to Italijana Valerija Senatorea (27). Senatore nije branio ove godine zbog ozljede koju je zaradio u decembru, ali sada se oporavio. U Italiji je branio za niželigaše Campobasso i Fondi.

Pogledajte kako je Balzan igrao proteklu sezonu…

https://www.youtube.com/watch?v=sfaHFXQiEJ4&feature=youtu.be