Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Željezničar odnio bodove sa Tušnja

sloboda zeljeznicar
Foto: FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara pobijedili su večeras u Tuzli ekipu Slobode sa 1:0, u susretu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je ostvario treću pobjedu u seriji i izjednačio se na prvoj poziciji na tabeli sa gradskim rivalom Sarajevom koji ima utakmicu manje ali i bolju gol razliku.

Gol odluke postigao je Abdulmalik Al Jaber u 62. minuti.

Željezničar je bio bolji tim većim dijelom susreta, imao je terensku inicijativu, ali je Sloboda u finišu preuzela igru i mogla do izjednačenja. No, golman Željezničara je sa dvije odlične odbrane sačuvao tri boda svojoj ekipi.

Prvu priliku imali su domaći preko Šere koji je zaobišao Muftića, ali je oklijevao kod šuta tako da je golman Željezničara uspio da se vrati i dobrom intervencijom spasi gol.

U nastavku potpuna dominacija Željezničara, ali je nedostajao posljednji pas kako bi se ugrozio gol domaće ekipe.

Na odmor se odlazi bez golova, a u nastavku su prvi ponovo zaprijetili domaći i to preko Haračića koji sa pet metara promašuje gol.

Uslijedile su dvije prilike za Željezničar prije postignutog gola Al Jabera koji je iskoristio dodavanje Karamarka nakon centaršuta Boljevića i sa sedam metara volej udarcem pogodio ugao gola.

Nakon primljenog pogotka trener Slobode je sve karte bacio u napad, što je otvorilo prostora za brze kontranapade Željezničara. Tako je Hiroš u 68. minuti istrčao kontru ali je nakon solo prodora loše šutirao.

Sloboda je do kraja imala dvije prilike, prvo preko Husejnovića u 86. minuti ali Muftić vadi loptu ispod prečke, a potom i u sudijskoj nadoknadi preko Hasanbegovića koji najviše skače u u šesnaestercu, ali i ovaj put Muftić panterskom intervencijom spašava gol.

I Željezničar je imao jednu priliku preko Boljevića koji je pogodio stativu.

Na kraju je ostalo 0:1 i treća pobjeda Željezničara dok je Sloboda upisala četvrti poraz.

U prvom današnjem meču Radnik je u Bijeljini pobijedio Velež sa 4.3, dok je u petak Široki Brijeg u gostima slavio protiv Igmana sa 3:0.

U ponedjeljak igraju Gošk – Posušje, dok su odgođene utakmice Zrinjski – Sarajevo i Sloga – Borac.